Facebook въведе такса от $ 1 за съобщение до потребителите извън списъка с приятели

    Въпреки надписа „Безплатно е и винаги ще бъде“, който се намира на главната страница на социалната мрежа,  Facebook продължава да измисля нови начини да таксува потребителите.

    Днес Facebook в бета версия стартира нова функция, която   позволява да се изпращат  безплатни съобщения само до тези, които са в така наречения списък с приятели. За всяко съобщение до другите потребители ще трябва да платите по $ 1, пише The Wall Street Journal.

    Сега съобщенията от потребителите, които не са в кръга на приятелите във Facebook,   заминават в  папка „Други“, вместо във „Входящи“. Със стартирането на новата функция тези съобщения ще бъдат показвани директно в папката „Входящи“. Това ограничение ще важи само за физически лица, така че спама от брендове като Coca-Cola и др. няма да затрупват пощенската кутия. Facebook казва, че засега това нововъведение ще засегне само една малка група от потребители в Съединените щати.

    В допълнение, Facebook  въвежда  ограничение, според което потребителите могат да изпращат различни покани за широкия кръг приятели срещу такса от $ 7 за едно съобщение.

    Според проучването 96% от читателите на WSJ казват, че при тези обстоятелства няма да изпращат покани. Вестникът също така е проучил дали хората ще плащат по долар за съобщение до потребители, които не са в списъка с приятели.

    90,5% са отговорили категорично „не“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *