Фидосова: БСП и ДПС се готвят да фалшифицират изборите

    С предложенията си за промени в Изборния кодекс БСП и ДПС се подготвят да фалшифицират парламентарните избори, обяви днес председателят на правната комисия и зам.-председател на групата на ГЕРБ Искра Фидосова. Управляващи и опозиция отново си размениха обвинения за това кой какви манипулации на вота догодина цели с предложенията си за промени в Изборния кодекс, след като в петък и двете страни бойкотираха гласуването на второ четене на поправките в Изборния кодекс. 

    След като представители на левицата и ДПС прочетоха декларации в началото на извънредното заседание на парламента, че ГЕРБ не гарантира честни избори и може да изпадне в тежка и международна изолация, ако не промени Изборния кодекс по препоръките от ОССЕ, Фидосова и ръководството на групата на ГЕРБ свикаха пресконференция.

    На нея Фидосова обяви, че предложенията за поправки в кодекса са съобразени с препоръките в доклада на международните наблюдатели и напомни, че преди 2009 г. в докладите на международните институции като проблеми бяха сочени купуването на гласове, контролирания вот и индианските нишки.

    Според нея сега с предложението на Мая Манолова от БСП председателят и секретарят на секционната комисия да подписват бюлетината преди избирателят да я пусне в урната, ще може да се контролира вотът. „Когато си сложим подписите всеки един от вас знае, че в подписването може да има различно изписване на подписа, по различен начин завъртяна буквичка или символ. В бюлетината това показва и можеш да разбереш кой избирател как е гласувал. И когато се отварят бюлетините да си отчетеш дали тези, за които ти си отговарял, са гласували правилно“, разясни Фидосова.

    „Тази теория на конспирацията може да е само в главата на хора, които са много близо до изборните измами“, опонира ? по-късно Манолова.

    И още: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/12/18/1971989_fidosova_bsp_i_dps_se_gotviat_da_falshificirat_izborite/?ref=rss

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *