Защо е необходима кола за прави пътници?

    Rinspeed, швейцарска компания, която е специализирана в производството на автомобили в малки серии,  ще покаже по време на автомобилното изложение в Женева, което ще се проведе през март 2013 г., концепцията Micromax – кола, която е кръстоска между микробус и лек автомобил.

    Въпреки че „настаняването“ на пътниците в тази нова концепция доста се доближава до изправено положение, те трябва да си поставят предпазни колани. Ще ги утешава само това, че колата е предназначена за кратки пътувания в града – и дълго да полустоят и полуседят закрепени няма да им се налага.

    За какво е това толкова необичайно упражнение? Благодарение на него, дължината на петместния  автомобил е само 3,6 метра, като BMW Mini, с други думи, Micromax е  дълбока А-класа. Затова пък височината му е 2.2 m. Най-вероятно става дума за концепция, която по същество е планирана само за тестване на отделни инженерни решения.

    Вярно е, че за комфорта на пътниците е помислено  с любов. На борда са осигурени и кафе машина и хладилник. Разбира се, Интернет с всички интерфейси също е  обещан.

    Концепцията като цяло е ясна: за градското  такси,  заемащо минимум място за паркиране и с просторна кабина отвътре, колата наистина не е лоша. Освен ако, разбира се, трябва да се пътува надалеч. Накратко, RyanАir, само че на земята. В допълнение, колата е електрическа (уви, електрическите подробности не са оповестени засега), което предполага енергийна ефективност и опазването на околната среда.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *