Новият супер автомобил Aston Martin 310 Vanquish

    Aston Martin представи официално новия си супер автомобил – 310 Vanquish. Наследникът на DBS е построен на новата платформа Aston Martin VH като 75 процента от компонентите му също са изцяло нови и различни и струва от 195 000 лири. За направата на този Aston Martin е използвана модерна комбинация от алуминий и въглеродни нишки. В резултат на това окачването е по-леко с 13 %, а твърдостта на каросерията се е увеличила с 25 %.
    Двуместното купе, което може да бъде оборудвано с още две кресла „за крехки девойки“, отзад има впечатляващ за класа си багажник – с 60 % по-голям в сравнение с DBS и вече достига 368 л.
    Новият модел разполага с модернизиран 12-цилиндров 6-литров двигател с мощност 573 к.с. при 6 750 оборота и въртящ момент от 620 Нм при 5500 об./мин. Моторът работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия Touchtronic 2. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява само за 4,1 секунди, а максималната му скорост е 295 км/ч.

    Aston Martin DBS, чийто мотор е с мощност 517 к.с., прави същото за 4,3 сек. AM 310 Vanquish разполага и със системата Launch Control за бърз старт от място, както и с големи карбоно-керамични спирачки.
    „Новият 310 Vanquish представлява най-добрият начин да дадем началото на нашите тържества по повод стогодишнината ни през следващата година“, казва изпълнителният директор на британската компания д-р Улрих Без.
    С изключение на вече разпродадените One-77 и лимитираната серия V12 Zagato, AM 310 Vanquish седи на върха на моделната гама на Aston Martin.  Новата интерпретация на Adaptive Aston Martin Damping System (ADS) позволява на водача да превключва между три различни режима на твърдина на амортисьорите: Normal, Sport и Track.

    Така автоматично се променят настройките на окачването, за да се гарантират на шофьора високи нива на контрол по всяко време. Настройките на амортисьорите се определят от електронен блок за управление, чиито сензор следи  показанията на системите на автомобила, включително позицията на педала на газта, на спирачката, въртенето на волана и скоростта на колата.

    ВИДЕО

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *