България вече има само 6 милиона жители

    За първи път след 1947 г. броят на жителите на Българите е под 7 милиона и държавата ни е с 6-милионно население, това съобщиха днес учени от Центъра за демографска политика. Това означава, че сме се върнали 65 години назад, коментират учените. Само за сравнение – за същия този период населението в съседна Турция се е увеличавало с 14,98 промила годишно и наближава времето, когато българите ще са под 5 милиона, а съседите ни – почти 90 милиона души.

    Като основа на анализите са използвани данни, публикувани от европейски и световни институции, включително и от ЦРУ. Цифрите на Централното разузнавателно управление показват, че към юли 2012 г. България е с население от 200 000 души по-малко, отколкото отчита нашата национална статистика. Налице е и постоянен тренд за намаляване на населението ни –  с близо 80 хиляди души годишно, алармират за пореден път специалистите, наблюдаващи демографските проблеми у нас.

    Като символ на протест заради неглижирането на важния проблем за демографската катастрофа от страна на официалните институции, председателят на Центъра Искрен Веселинов преряза черна лента. Докато държавните мъже режат ленти за нови магистрали, българите изчезваме, коментира Веселинов.

    Социалните протести, блокади и конфликти у нас се увеличават, а прогнозата е, че през следващата година те ще са по-многобройни и по-продължителни. Причината е в качеството на живота на българското общество, трагичното състояние на икономика, хаосът в здравеопазването и социалните дейности. Българинът има достатъчно информация, за да сравнява своето битие, перспективи и професионално развитие с това на хората в други европейски страни, откъдето идва и личната му неудовлетвореност, а това засилва процесите на емиграция.

    От Центъра за демографска политика очакват в най-скоро време страната да напусне завинаги 2-милионният емигрант на България.

    България заема 9-то място в света по смъртност, в компанията на такива страни като Сирия, Лесото, Чад  и други  държави от Третия свят. Само преди 2 години, през 2010 сме заемали 14-то място в класацията от общо 230 държави.

      http://vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *