Уиски спаси живота на ослепял от водка мъж

    В Нова Зеландия лекари с помощта на уиски спасиха живота на пациент с диабет, който ослепял, след като се натровил със смес от водка и лекарства, съобщава Fairfax. Инцидентът с 65-годишният Денис Дюти станал през лятото на 2012 г., но историята му се появи в пресата, след като той се възстановил и се обърнал към местните медии с историята за спасяването на живота му.

    Дюти разказал, че изпил много водка по време на парти по повод на сватбен юбилей. Когато човекът, страдащ от диабет в продължение на 20 години, се прибрал вкъщи, той разбрал, че не вижда нищо. Според признанието му, първо решил, че станало тъмно, но всъщност било около три следобед.

    След като поспал, Дюти осъзнал, че отново не  вижда нищо. Съпругата му го завела в болница, където пациентът веднага бил изпратен в интензивното отделение. Лекарите поставили диагноза отравяне с метанол, като един симптомите е загуба на зрението. За лечение трябвал  етанол, но в болницата нямало и лекарите решили да го получат от уиски.

    От магазина   купили бутилка уиски, която  станала антидот. Напитката била  прилагана през назогастрална сонда. Дюти прогледнал след  пет дни.   Сега мъжът  вече не поглежда  алкохолни напитки.

    Новозеландецът заяви, че е трябвало да разкаже историята си на други диабетици за да знаят какво ги  очаква и да не правят същата грешка.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *