Моята котка е истинско бижу!

    Натали Пайлон носи пръстен с два сини диаманта, изработени от … останките на любимата и котка, разказва The Wall Street Journal. Производството на синтетични диаманти и скъпоценни камъни от останките на починали домашни любимци е  процъфтяваща индустрия, казва журналистът Джефри Фаулър.

    „Става ми малко по-леко, когато разбрах, че   превърнах моята тъга в нещо красиво,“ – казва Пайлон, продавачка от Бостън. Диамантите напомнят очите на котката и.

    „Исторически така се получи, че американците  глезят своите домашни любимци и се опитват да почетат паметта им“ – отбелязва вестникът. Този метод се основава на факта, че в пепелта на мъртвите се съдържа въглерод, обяснява авторът. „Идеята да се правят изкуствени диаманти от пепелта се появи преди 10 години, като начин да се почете паметта на хората“, – се казва в статията.

    Днес стойността на скъпоценни камъни  е от $ 250 до $ 1400, според цвета и размера. „Всеки диамант е уникален с това, че останките са с различно  съдържание  на различни  химически елементи“, – уверява съоснователят на LifeGem Дийн Ванден Биезен.

    Но как да се провери, че скъпоценният камък е наистина от останките на вашия домашен любимец? Тук въпросът е на доверие, казва Том Бишоф, шеф на американското подразделение на руския производител на диаманти New Age Diamonds Holding.. Според Бишоф, няма начин, който да установи произхода на въглерода. Но компанията предоставя на клиентите си сертификати.

    Някои си поръчват бижута от козината или ДНК проби на живи домашни любимци. Така е направила и  Меган Осуалд Хелд от Пенсилвания. На едната ръка тя носи диамант от козината на четирите си кучета, а на врата – с цветно стъкло висулка с ДНК-то на същите кучета.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *