Откриха идеалното оръжие срещу жените

    Учените откриха, че усмивката на мъжете, насочена към жените, е идеалното оръжие срещу тях и действа почти винаги безотказно.

    Когато мъж се усмихва жена, тя трябва да бъде нащрек: може би представителят на противоположния пол се опитва да я подчини на волята си, предупреждават учените.

    В три експеримента, психолози от университета на Гранада изучавали как мъжката усмивка се отразява на възприятието на неговата персона на жената и на нейната ответна реакция. В резултат на експериментите било установено, че когато мъжът дава указания усмихвайки се, жените ги изпълняват безпрекословно. Този метод работи, дори ако по-късно мъжът си позволявал сексистки забележки.

    Специалистите обясняват такова покорство на жените с това, че те възприемат усмивката като проява на сърдечност. Учените смятат, че красивата половина от човечеството разчита до голяма степен се ръководи от езика на тялото и усмивката може да я измами.

    „Дори и да има дисонанс между думите и езика на тялото, жените ще реагират на последното.  Ако те видят усмивка, това само облекчава ситуацията.“ – пише Daily Mail, цитирайки експерта Пати Ууд.

    Тя съветва жените, които не искат да бъдат манипулирани, преди всичко да обърнат внимание на невербалното послание. Ууд предупреждава за  ответни усмивки и контакт с очите.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *