Зловещ екшън потресе Гърция

    Сцени, достойна за зловещ американски екшън наблюдаваха в събота жителите на атинско предградие, където такова нещо не се е случвало никога. Разбивайки портала на петролна рафинерия с  открадната кола, четирима въоръжени с автомати бандити и техен сътрудник на мотоциклет и  с брадва, с която е ранен охранител, нахлуха  в офисите на две петролни компании. Под дулата на техните автомати „Калашников“  шокираните служители дали на похитителите общо 115 хиляди евро. След това бандитите избягали от местопрестъплението с автомобила си след престрелка с полицаите, които се притекли  на помощ.

    Автомобилът с въоръжените мъже бил забелязан по-късно на националната магистрала. Започва  преследване  от автомобил на полицейски патрул. Преследването обаче не трае дълго: бандитите, откривайки  плътен автоматичен огън, превръщат полицейската кола на решето и само щастлива случайност позволява на намиращите се в нея полицейски служители да се отърват без наранявания.

    Похитителите след това захвърлили забелязаното превозно средство и избягали с други две  коли. Едната от тях по-късно била намерена празна.

    Този дързък и безпрецедентен  грабеж за Гърция става  по ирония на съдбата в  същия ден, когато гръцката полиция чества най-големия си успех – арестуването на престъпниците, ограбили през февруари Археологическия музей на Древна Олимпия, и находка с откраднати от него , след  въоръжено нападение, 70 безценни антични артефакти.

    При тежката финансова, икономическа и социална криза в Гърция главоломно растат случаите на грабежи  на частни апартаменти, банкови клонове, банкомати, но петролни компании никога не са ограбвани, при това след такъв екшън. Трудно е да с повярва, че доскоро на вратите на много къщи в Гърция не е имало ключалки, а и вратите на колите рядко са били  заключвани. А когато е имало стрелба, обикновено това е била някаква семейна вендета.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *