Борисов: До края на 2013 г. България ще усвои 100% от еврофондовете

    До края на 2013 г. България ще усвои 100% от еврофондовете, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Етрополе, предаде БТА.

    По думите му голямо предимство на страната е, че част от средствата на Европейския съюз засягат и други държави, тъй като в България има пет транспортни коридора, които свързват Европа с Азия. За следващия програмен период държавата ще иска от ЕС средства и в секторите екология, конкурентоспособност и административен капацитет.

    „Надявам се, че това, което сме говорили за АЕЦ „Козлодуй“, ще бъде получено“, каза премиерът в отговор на въпрос дали за централата ще бъдат поискани повече от 240 млн. лв.

    Борисов коментира думите на лидера на БСП Сергей Станишев, че не е успял да защити националния интерес в Брюксел, като заяви, че Станишев не знае как се защитава национален интерес. „По негово време бяха спрени всички пари от еврофондовете“, посочи той, като повтори, че страната не е обедняла през последните три години, а през десетилетията, когато БСП е била на власт.

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/11/25/1954815_do_kraia_na_2013_g_bulgariia_shte_usvoi_100_ot/?ref=rss

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *