Хроника на кризата: испанка продава бъбрек, роговица, бял дроб и част от черния дроб

    44-годишна жена, която не иска да каже името си, обяви, че продава един от бъбреците си, роговица, бял дроб и част от черния дроб, защото  не може да си позволи да плаща наема си и е изправена пред изгонване.

    В интервю за вестник „Ел Мундо“ тя казва: „Всичко, което искам, е къщата, работата, която мога да върша, и достатъчно пари, за да подкрепям дъщеря си, докато тя учи.

    Аз просто искам да направя за дъщеря ми всичко – за живота и, това е най-важното. За моя живот вече  не ми пука.

    Отначало се опитвах да продам бъбрек, но сега продават не само него, но и роговица, един от белите дробове и част от черния дроб.

    Аз продавам всяка част на тялото си, която някой поиска да си купи, и аз  правя това от отчаяние. “

    Жителката на Валенсия, която е заплашена от  12 години затвор за трафик на органи ако бъде  заловен, заяви, че получава само 426 евро на месец.

    И тъй като тя е с 66% инвалидност поради тежки проблеми в гърба, това означава, че не може да изпълнява широк спектър от дейности.

    Така въпреки факта, че общината на Валенсия и предлага нисък наем само за 400 евро на месец, тя може да си позволи да заплати много малка част от тази сума.

    Тя казва, че  е говорила с жена лекар от Мелила – един от двата града в Испания в северната част на мароканското крайбрежие, за продажбата на не жизненоважни органи.

    Пуснала е обява в интернет, но засега няма  отговор. Защото в действителност е почти невъзможно да се продават органи,  тъй като това  е  незаконно в повечето страни.

    Все още не е обявено  на кой сайт е офертата. Жената казва, че органите са и всичко, което има, и е  „единственото , с помощта на което,  може да  събере  парите.“

    Вестникът пише, че нейната 22-годишна дъщеря – студентка получава пенсия като сирак, след като преди няколко години собственият и баща е починал.

    И двамата живеят в къщата на бивш приятел на жената, когото тя напуска, след като той редовно я бие през последните 15 години.

    Тя многократно е писала жалби срещу него, но съдът е постановил, че нейният бивш приятел е невинен.

    Жената казва, че в продължение на три години живеят отделно, но нещата са станали още по-зле, и че той се опитва да я изгони, защото  не може да плаща  наема.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2231759/Valencia-disabled-woman-sell-organs-bid-pay-rent.html

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *