Спецчасти обучават сирийски опозиционери да отстранят физически Асад и обкръжението му

    Каналът Al-Arabiа    публикува материал, в който  твърди, че   инструктори от британските командоси  обучават „ескадрони на смъртта“ от средите на сирийската опозиция. Целта на тези звена е физическото отстраняване на сирийския президент Башар   Асад и неговото обкръжение.

    В състава на инструкторската група влизат  представители на спецчастите на ВВС (SAS), специалните морски сили (SBS)  и десанта (Paras).

    Източници на Ал-Арабия в британското правителство твърдят, че след преизбирането на Барак Обама за президент на САЩ правителствата на Великобритания и Америка са решили, че е време да се намесят в Сирия за да се сложи край на кървавия хаос, който  продължава 20 месеца.

    По-рано британският премиер Дейвид Kамерън  посети сирийски бежанци в лагер в Йордания. Kамерън заяви, че Великобритания може да   използва военна сила в Сирия.

    Началникът на генералния  щаб на британската армия генерал Дейвид Ричардс заяви, че страната „в рамките на няколко месеца“ ще бъде готова да изпрати войски в Сирия. Според Ричардс става дума за „много ограничена военна намеса.“ Ричардс предполага, че британските войници могат да участват в създаването и поддържането на „зона за безопасност за бежанците.“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *