Лос Анджелис обяви понеделник за вегетариански

    Градският съвет на Лос Анджелис на 12 ноември, обяви   понеделник за  „Ден на вегетарианството“, съобщава Fox News. Общинските съветници в тази връзка отправиха призив към своите съграждани, призовавайки ги да се въздържат от консумацията на месо в понеделник.

    Така градът се преърна в най-голямото населено място на планетата,  включил се в глобалната кампания за намаляване на потреблението на месо, за да се опазват здравето на хората и екологичната ситуация в света.

    Кампанията е с чисто доброволен характер – нито местните власти, нито полицията ще ловят тези, които избират да си позволят в понеделник хамбургер или пържола. Общинският съвет изрази надежда, че решението му ще положи традицията за  отказ от месо най-малко веднъж седмично.

    Съвтникът Джан Пери каза, че според лекарите, дори временно въздържание от месо, може значително да подобри здравето на човека. „Така се намалява с 19% риска от сърдечно-съдови заболявания“ – каза тя.

    – Жестът, разбира се, е символичен, но, надявам се, хората ще започнат да мислят за това как и с какво се хранят. „- каза също Пери. Според статистиката, Съединените щати се нареждат на първо място в света по броя на хората, страдащи от затлъстяване.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *