Posted inБез категория

Минчо Спасов: Брюксел най-сетне разбра, че ДС управлява

Брюксел най-после разбра кой управлява България – 1-ви факултет на Симеоново и ДС, изтъкна Спасов по повод острата реакция на ЕК вчера за избора на членове на КС по време на пресконференция на НДСВ днес.

Знаете ли от коя партия в парламента има най-много сътрудници на Държавна сигурност – попита Минчо Спасов и отговори – от ГЕРБ – повече, отколкото БСП и ДПС, взети заедно.

Знаете ли къде е завършил зам.-председателят на парламента и избран за конституционен съдия Анастас Анастасов, продължи той – 1-ви факултет на Симеоново. Знаете ли какъв респект пораждат тези факти у нашите европейски партньор, риторично отбеляза Спасов.

НДСВ, като отговорна политическа партия, се противопоставя на опитите на ГЕРБ и БСП да напомпат своя електорат чрез национални каузи, какъвто е етническият мир, каквато е ядрената енергетика, подчерта Минчо Спасов, председател на Консултативния съвет на НДСВ по правосъдие и вътрешен ред. И без това в българското политическо пространство се появи твърде много въздух под налягане, допълни той.

Минчо Спасов даде и един много точен пример от родния си Ямбол за патриотизма на ГЕРБ. Преди две години общинските съветници в града, водени от патриотични подбуди, гласуваха декларация за признаване на арменския геноцид, припомни той. Турция реагира остро и спря редица трансгранични проекти. Сега ГЕРБ гласува срещу себе си и прие контрадекларация по същата тема. Обяснението – губели се пари. Значи патриотизмът на ГЕРБ свършва, когато замирише на пари, заключи Минчо Спасов.

http://www.ndsv.bg/content/5304.html

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *