Posted inБез категория

Мария Капон: ГЕРБ даде ясен сигнал, че корпоративните интереси и страхът за властта е по-силен от бъдещето на страната

Конституционният съд на Република България бе една от малкото институции, която бе запазила своята надпартийност, авторитет и висока професионална класа. След вчерашното решение на управляващите и срамната неофициална коалиция по интереси като кандидат за Конституционния съд бе отстранена г-жа Екатерина Михаилова.

За цялото общество изминалите 20 години са доказателство за нейната почтеност, професионализъм и безпристрастност. Тук не става дума за политически прилагателни, а за базисна почтеност и обективни факти.

Вместо това в самоубийствен порив към завземане на цялата власт ГЕРБ и подставените му лица решиха да компрометират още един висш държавен орган и да дадат на българските граждани повод да не вярват и в него.

„Опасното в такъв управленски подход е обидата към гражданите и бруталността, с която управляващите и обвързаните с тях се опитват да унищожат органите, които са неразделна част от демокрацията.

Вчера народните представители гласуваха поредните фигуранти, с което бе даден ясен и директен сигнал не само вътре в страната, а и в целия Европейски съюз, че корпоративните интереси и страхът за властта са по-силни от бъдещето на България.”, каза Мария Капон председател на Единна на единна народна партия.

София, 1 ноември 2012 г.


Пресцентър ЕНП

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *