Пол Маккартни: Йоко Оно не е виновна за разпадането на „Бийтълс“

    Пол Маккартни твърди, че вдовицата на Джон Ленън,  авангардната художничка  Йоко Оно,  не е виновна за разпадането на легендарната музикална група „Бийтълс“. Тази констатация бе направена от известния певец в интервю, което ще се излъчи по британската телевизия в началото на ноември.

    „Разбира се, тя / Оно / не е би могла да доведе до разрив в групата, групата се разпадна сама. Когато се  появи Йоко, част от нейната привлекателност се  криеше  в авангардността  и, в нейния поглед върху света, които му се видяха  /на  Ленън / като друг начин на съществуване, което беше много примамливо. Настъпи  време Ленън да напусне, а  така той щеше и постъпи при всички случаи“, цитират британските медии днес част от интервюто на Маккартни.

    Британският музикант е убеден, че без подкрепата на Оно, Ленън не би могъл да запише известния си солов албум „Imagine“. „Не мисля, че той щеше да го направи без Йоко, аз не мисля, че можем да я обвиним в каквото и да било,“ – казва композиторът.

    Пол смята, че голяма част от вината за разпадането на  „Бийтълс“ е на  бизнесмена и музикален мениджър на групата Алън Клайн, който сменя  починалия  през 1967 г. Браян Епщайн. „Аз се борих  срещу трима мъже, които цял живот са били най-добрите ми приятели. Но аз исках да се бия само с  него / Kлайн /“ – казва музикантът.

    Клайн става известен с контрактите с „Ролинг Стоунс“ и „Бийтълс“. През февруари 1969 г., той става мениджър на ливърпулската четворка. В този случай, Маккартни смята, че най-достоен кандидат за позицията на мениджър е братът на бъдещата му  съпруга Линда – Джон Истмън, против когото е бил Ленън. В резултат на това е инициирана съдебна сага , в която Маккартни предявява иск срещу  Клайн и трима други членове на групата.

    Много експерти по музика все още вярват, че бизнес отношенията на Клай с „Бийтълс“ са довели  до подаване на редица съдебни исков срещу членовете на групата и са допринесли за разпадането и .

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *