Масови демонстрации в Рим срещу икономическата политика на Марио Монти

    В Рим в събота, 27 октомври, се проведоха масови демонстрации срещу икономическата политика на министър-председателя на Италия, Марио Монти, съобщи Agence France-Presse.

    Участниците в митинга  протестираха срещу съкращенията на бюджетните разходи по време на кризата в еврозоната. Сред исканията на протестиращите бе и оставката на Монти.

    Протестиращите държаха плакати с призиви да спре бюджетните съкращения. Някои демонстранти държаха в ръцете си марионетки на германския канцлер Ангела Меркел и президента на САЩ Барак Обама. По време на демонстрацията   хвърляха яйца, бутилки за вода и боя в банковите институции.

    Точният брой на протестиращите е неизвестен. Според вестник „Leggo е имало 150 хиляди демонстранти. Според други –  около 30 хиляди.

    В момента процентът на безработица достига 10,7%, въпреки че сред младите хора е по-висока от средната за страната. Също така  италианското правителство повиши данъците и оряза пенсиите. Всичко това, според критиците, е резултат от политическите грешки Монти.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *