Мадона бе освиркана за агитация на Барак Обама

    Американската поп певица Мадона бе освиркана за агитация в полза на Барак Обама по време на концерт в Ню Орлиънс на 27 октомври .

    „Колко от вас се регистрирали да гласуват? Не ме интересува за кого ще гласувате, докато  гласувате за Обама,“ – каза певицата в паузата между песните.

    След като от залата по адрес на Мадона започнаха да се чуват освирквания и дюдюкания, тя добави: „Всъщност, наистина не ми пука … Просто отидете и гласувайте. Не бива да мислим, че това е привилегия на елита“.

    Мадона често прави политически изявления по време на концертите си. Например, по време на концертите си в Русия през лятото на 2012 г. певицата подкрепи арестуваните изпълнителки от  групата Pussy Riot. В Санкт Петербург, певицата също така се изказа в защита на местната гей общност, което в действителност е забранено от закона срещу насърчаване на хомосексуалността в Русия.

    В началото на септември 2,012 Мадона открито подкрепи   Обама по време на концерт в Ню Йорк, като написа името на сегашния президент на САЩ на гърба си.

    В навечерието на президентските избори в САЩ, много музиканти, актьори и други публични фигури подкрепиха един или друг кандидат. В лагера на Обама се оказаха Марая Кери, Арета Франклин, Салма Хайек, Алиша Кийс, Бионсе, Рики Мартин, Сара Джесика Паркър, Стивън Спилбърг и Гуен Стефани.

    Републиканецът Мит Ромни бе подкрепен от  по-малко известни личности, включително Чък Норис, Кид Рок и Клинт Истууд.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *