„Луфтханза“ поддържа самолета на Лукашенко

    Spiegel Online пише, че според персонала за поддръжка на  „Луфтханза“ (Lufthansa Technik), в  ремонтната база на дружество в Хамбург от миналата неделя се намира правителствения самолет на „диктатора на Беларус“  Александър Лукашенко. Според един от членовете на персонала, представен  във вестника, това са рутинни  работи, които  някои от колегите му, според  изданието, смятат за  съмнителни.

    Вестникът припомня, че по нареждане на Лукашенко са разпръсквани протестиращи   и са осъждани на смърт   опозиционери. Според „Амнести интернешънъл“ от разпадането на Съветския съюз,  в Беларус са били екзекутирани около 400 души, а Лукашенко е удовлетворил само една молба за помилване.

    Според някои съобщения, продължава публикацията, също така се водят преговори за техническо обслужване на друг самолета на Лукашенко – Боинг 747, купен  през май от туркменския владетел  Гурбангули Бердимухамедов.

    Представител на „Луфтханза“, според публикацията, нито е потвърдил, нито отрекъл  съобщенията за самолета на Лукашенко, обявявайки, че данните за клиентите не се разкриват без тяхно съгласие.

    Източник: Der Spiegel

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *