Феминизмът вече бил мъртъв

    Феминизмът – социално-политическо движение, чиято цел е да предостави на жените  пълни граждански права. Въпреки това, според съвременните жени, феминизмът   е умрял.

    Проучванията показват, че само една от седем жени,   счита  себе си за „феминистка“, и то това са предимно млади момичета.

    Има и трета гледна точка, че феминизмът е проява на агресия по отношение на мъжете, а само 1/4 от анкетираните считат това за нормален пример за етика. Една от всеки пет жени обикновено го описва като старомоден и просто не съответства на  това  поколение.

    Феминизмът обаче все още не бива да се забравя. Много жени имат своите права и не се чувстват потискани.

    „Съвременните жени се чувстват по-уверени и традиционният феминизъм вече не работи за тях, тъй като това е агресивна форма, която предизвиква разногласия и не   взема  предвид техните лични обстоятелства“ – казва психологът Siobhan Frigard.

    Изследването показва, че повече от една трета от младите жени не могат да си представят времето, когато мъжете и жените не са били равни.

    По-голямата част от 1300 анкетирани смятат, че феминизмът трябва да се изразява  в обезпечаване за жените на реален избор за   семейство, кариера и живот.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *