Съпругът на здравната министърка не спира да печели поръчка след поръчка

    Строителна поръчка за близо един милион лева е получил съпругът на здравния министър Красимир, като това е поредната апетитна оферта, която печели предприемачът, откакто Атанасова е във властта.

    Разследване на в-к „Преса“ разкрива, че по сметките на бизнесмена ще постъпят почти 1 милион лева.

    В края на септември тази година кметът на Враца Николай Иванов подписва два договора, с които русенският консорциум „ГБСД – 09″, включващ фирмите „Декра – строй“ ЕООД и „ГБС – Русе“ АД, за 951 572 лева без ДДС (или 1 141 886 лв. с ДДС). Управител на обединението и собственик на 90 процента от акциите е Красимир Стефанов Атанасов – съпруг на министъра на здравеопазването.

    Общинската власт избира русенската фирма да построи защитено жилище във врачанския квартал „Река Лева“, става ясно от проверката на медията.

    Стойността на договора е 407 593.97 лева без ДДС.

    „ГБСД-09″ печели и втори договор. Той е за 543 979 лева без ДДС и е за построяване на Център за настаняване от семеен тип в квартал „Дъбника“, показват документите в Агенцията за обществените поръчки.

    Двете строителни поръчки на Красимир Атанасов са част от проекта „ИСКРА – Иновативен Социален Комплекс от Резидентни Алтернативи“. Той се финансира основно по Оперативна програма „Регионално развитие“.

    Община Враца се включва в строителните работи едва със 132 113 лева. По проекта ще бъдат изградени три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище.

    И още : http://news.ibox.bg/news/id_981563852

     

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *