Скандал: Първата дама на Франция Валери Триервейлер уличена в любовен шестоъгълник

    Във Франция излезе книга за скандалния личен живот на първата дама на страната. Нейните автори ще трябва да се изправят пред съда по обвинения в клевета.

    Спътничката на френския президент Франсоа Оланд – Валери Триервейлер, (Val?rie Trierweiler- родена на 16 февруари 1965 г.) ,  заведе дело срещу авторите на книгата с историята на живота и, като ги обвини в клевета и нахлуване в личния живот, пише РИА Новости, като се позовава на  „Франс прес“ и адвоката и .

    Става дума за произведението Бунтарката (La frondeuse), написана от Аликс Буиляге (Alix Bouilhaguet) и Кристоф Жакубишин (Christophe Jakubyszyn). Тази книга е неавторизирана биография на  Валери Триеrвейлер.

    „Естеството на изявленията, които използват авторите, базирани на непотвърдени слухове и недоброжелателни подмятания, за да оклеветят един човек  и близките му , принуди мадам Валери Триервейлер да вземе това решение“ – съобщи адвокатът на първата  дама пред агенцията.

    Това не е първият опит на Валери Триервейлер да защити неприкосновеността на личния си живот. В началото на септември съд в Париж постанови списание VSD да плати на Валери Триеrвейлер две хиляди евро за публикуването на снимка на президентската двойка в бански костюми.

    Според  „Таймс“ в книгата, написана от двама  известни френски журналисти, Валери е обвинена, че е имала любовна афера със  социалиста Франсоа Оланд, а също  и с министър в  предишното правителство, докато е била  омъжена за трети мъж, пише  авторът на статията Били Keнбер.

    Историята започа да се заформя в началото на 2000-те години. Тогава Валери, която е на 35 години,  е  ухажвана от бъдещия президент на Франция, който е по-стар от нея с 11 години, както и от политика от арменски произход Деведжиан, по-възрастен от нея с 21 години, пише „Мetro“, позовавайки се на  The Telegraph.

    Авторите смятат, че за мъжете  не е било тайна, че си споделят една жена. А самата Валери Триервейлер е  знаела, че Деведжиан е женен и че Оланд все още живее със Сеголен Роаял, която е родила на бъдещия лидер на Франция четири деца. А и самата Валери Триеrвейлер все още е омъжена.

    „Невероятно, но г-н Деведжиан и г-н Оланд, който са знаели, че спят с една и съща жена , изпитваха един към друг огромно  уважение,“ – пише The Daily Mail.

    Интригата е разрешена през 2003 г. когато Валери Триервейлер казва на Деведжиан – „или аз или съпругата“.  Когато разбрала, че той  няма да направи избор в нейна полза, тя се „превключва“ към Оланд. Между другото в книгата се казва, че и бившият  президент Никола Саркози се е опитал да и привлече вниманието.

    Според проучванията, първата дама е много непопулярна, се казва в бележките. Книгата може да доведе до нови проблеми за личния живот на френския президент. Избирателите са недоволни от предшественика на  Оланд, Никола Саркози, чийто личен живот предизвика много поводи за обсъждане, пише авторът.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *