Армията на Турция е в повишена бойна готовност

    Турските въоръжени сили са били приведени в повишена бойна готовност , предаде ИТАР-ТАСС, като се позовава на източници от НАТО.

    „Събитията в отношенията между Анкара и Дамаск се развиват по най-кризисния сценарий, ръководството на НАТО води  практически непрекъснати консултации, за да  се анализира ситуацията на турско-сирийската граница,“ – е  казал европейски дипломат.

    Според наличните данни в Лондон, по-рано тази седмица във  военновъздушната база в Диарбекир в близост до границата със Сирия са прехвърлени още  25 изтребители F-16 на турските ВВС.

    „Турция създава  над северната част на  Сирия забранена зона за полети на  самолети от  сирийската правителствена авиация – е  казал за ИТАР-ТАСС сътрудник на базирания в Лондон Международен институт за стратегически изследвания.

    Именно в тази плоскост трябва да се разглежда прехвърлянето от страна на Анкара на подразделения на авиацията към границата със Сирия, и заради инцидента в  сряда със сирийския граждански самолет A320, изпълняващ полет от Москва до Дамаск.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *