Публикуваха манифест за федерална Европа

    „За Европа“ – така се нарича  книгата на съпредседателя на фракцията на „зелените“ в Европейския парламент Даниел Кон-Бендит и депутата-либерал Ги Верховстад.

    Това  всъщност е манифест за по-нататъшна европейска интеграция, при това спешна, докато финансовите и икономически проблеми все още не са унищожили Европейския съюз и единната валута.

    „Тази книга е написана от гняв. Дани и аз сме възмутени от неспособността на националните елити  да се справят с настоящата криза – казва бившият белгийски премиер Ги Верхофстад. – Ние категорично твърдим, че единственият реалистичен изход от нея е създаването на федерален съюз, федерална Европа „.

    Вторият автор, който е роден във Франция в немско-еврейско семейство, мечтае за тясно сътрудничество на всички народи за да бъде Европа  конкуретна в света, пише Euronews.

    „Ние вярваме, че в европейската архитектура   повече пространство трябва да заема нейният парламент. Той трябва да бъде разделен на две палати, включително и  Сенат, който, от своя страна, може да бъде формиран от представители на правителствата на страните членки или депутати от националните парламенти – казва Даниел Кон-Бендит. – Ние предлагаме  Еврокомисията да стане пълноценно правителство на Европа. След това ще може се построи една наистина демократична архитектура „.

    Книгата е публикувана на шест езика. Английската версия ще е, може би,  най-непопулярна, тъй като  англичаните не искат да правят компромиси със своя суверенитет.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *