5 полезни съвета за есента

    Есента е  най-доброто време да всеки помисли за здравето си и да се подготви  за зимния студ. Тук ще намерите пет съвета, които могат да ви помогнат да извлечете от есенните месеци  максимална полза за вашето здраве:

    1. Опитайте се да ядете даровете на сезона

    През есента има толкова много възможности за хранене. Супи и задушени зеленчуци – най-приятната храна при хладно време, полезна за зрението, сърцето и имунната система. В допълнение, сезонната храна  спестява пари. Наблегнете на ябълки, сливи, цвекло, ядки, тиква, зеле …

    2. Разхождайте се повече и се насладете на красотата на есента

    Не е необходимо да се премине от жалби от топлина към жалби от студа – така от дома си никога няма да излезете. Облечете яке и тръгвайте на  вечерна разходка, може да се порадвате и на залеза. Просто не стойте в къщи! Чистият въздух е най-доброто средство за физическо и психическо здраве, особено ако имате възможност да се разходите из парка или гората. Дори и само ако напуснете  къщата, това намалява риска от депресия.

    3. Пийте зелен чай

    Тъй като въздухът захладнява, това е време да се се сдобиете с  навика за пиене на зелен чай. Ползата от него е огромна – това е тема за друга дискусия. Трябва да се спомене само, че зеленият чай подобрява когнитивната функция, намалява риска от някои видове рак и помага за здравословно отслабване.

    4. Наложете правилото да ходите 5 км

    Не е нужно да се превърнете в супер-атлет, а да  можете да се поддържате във форма, просто се наслаждавайте на разходката.

    5. Направете нещо за зимата

    Това е време да се възползват от изобилието, с което ни засипва  пазара. Прекарайте малко време, опитвайки се да се консервирате, например, домати – през зимата те ще бъдат добре дошли.

    Нашите предци са живели в съответствие с текущия сезон, адаптирайки се към майката природа, и са били по-здрави от нас. Съветваме ви да направите същото нещо – най-малко  по време на тези есенни  месеци.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *