Apple за пръв път в историята си се извини на потребителите за некачествен продукт

    Изпълнителният директор на американската корпорация Apple Тим Кук се извини на потребителите за грешки в новите карти за навигация за iPhone 5 и предишните модели на смартфони,   посочвайки, че  изпитва „дълбоко разочарование“, причинено от неточности в програмата.

    Приемникът на Стив Джобс не само се извини на клиентите, но също така ги посъветва  да използват услугите на конкурентите, споменавайки приложенията Bing, MapQuest и Waze, както и Google Maps или Nokia, съобщи  Ройтерс.

    Кук отбеляза, че Apple Inc. се ангажира със  създаването на продукти от световна класа, но с  новите карти от миналата седмица, специалистите не са изпълнили задачата.

    По-рано корпорацията обяви, че възнамерява да се откаже от използването на картите на Google в новия смартфон, разработвайки свои собствени функции на базата на спътникови данни на фирмата TomTom. Навигационният софтуер се появи на устройства на Apple, работещи с операционната система iOS6.

    Преди бе съобщено, че причината за отказа на Apple от картите на Google са разногласията  между компаниите за преноса на iPhone на гласовата навигация, достъпна за потребителите на мобилната система Android.

    Въпреки това, по време на преговорите за евентуален трансфер на гласова навигация за iPhone компаниите не стигнаха до споразумение, което да удовлетвори и двете страни, и това е основната причина за разрива на партньорските отношения на фирмите в областта на картографията.

    Както бе съобщено, Google и Apple са си сътрудничили след старта на първата версия на IOS и първия iPhone през 2007 г.. Въпреки това, през юни  Apple обяви, че ще спре да използва услугата Google Maps в полза на своя програма, което предизвика в някои потребители истински шок.

    По-късно президентът на Google Ерик Шмид заяви, че Google няма да предприема действия, за да върнете на потребителите на iPhone 5 и IOS 6  достъпа до своите услуги за картите.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *