VW представи най-икономичния си Golf

    За пръв път Volkswagen спомена за новия Golf BlueMotion при представянето  на Golf Mk7, а сега немскияt производител пусна официални снимки и допълнителна информация за колата, която ще бъде представена като концепция на автомобилното изложение в Париж.

    Новата концепция ще   влезе в продажба през следващото лято. Външно BlueMotion не се отличава от обикновения Golf. Само стикерите от двете страни  го открояват.

    Обявен за най-икономичния модел на Golf,  BlueMotion има разход на гориво от 3.2 литра на 100 км и нива на емисии на CO2,  обявени за около 85 г/км. Заслужава да се отбележи, че първата версия на Golf BlueMotion, която стартира през 2007 г., имаше разход на гориво от 4.5 л/100 км, а втората версия – 2009 – 3.8 л/100 км.

    Новият Golf BlueMotion има теоретичен  обхват на движение  1 562 km. В VW казват, че „с оглед на средния годишен пробег от 15 000 км, повечето шофьори ще го зареждат само десет пъти на година.“

    Освен факта, че колата е по-лека от своите предшественици, тя разполага с нов 1.6-литров TDI дизелов двигател с мощност от 109 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм при 1500 об. / мин, който обезпечава максимална скорост от 202 km / h.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *