Първият на опашката за iPhone 5 чака вече една седмица

    Aмериканецът Хазим Саид пръв застава на опашката за да си купи последната новост на Apple – iPhone 5 – през миналата седмица, в сряда, 12 септември.

    Според сведенията  в осем часа вечерта за предварителна продажба на опашката вече е имало около 100 души.

    Близо до магазина на Apple на Пето авеню са  поставени метални заграждания и служителите следят никой, включително и хора от пресата, да не минават бариерите, където седят  чакащите“.

    „Аз бях първи по ред и стоя  в продължение на повече от седмица, на следващия ден дойдоха  други двама, а след това още трима за един ден. Ние се знаем помежду си от предишни продажби, и  всички   представлявме  компютърния и софтуерене бизнес „, – разказва Саид, който е собственик на ИТ компании.

    „Има Wi-Fi, всички си носят компютри и работят. Имаме късмет с времето –  проливен дъжд имаше само един ден, ние се крием в плащове-палатки, но не напускаме „- казва  програмистът.

    На 12 септември, Apple официално представи новата версия на своя смартфон.

    Според анализатори, Apple може да продаде между 7 и 10 милиона смартфони iPhone 5 само за десет дни, благодарение на агресивните си реклами.

    Както се съобщава, днес Apple започва продажбата на iPhone 5 в страните от „първата вълна“ – САЩ, Австралия, Канада, Франция, Германия, Великобритания, Япония, Сингапур и Хонг Конг.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *