Apple представи новия iPhone 5

      Apple на презентация в Сан Франциско в сряда, 12 септември, представи смартфона iPhone 5.

    Устройството, според вицепрезидента Фил Шилер, „е направен изцяло от стъкло и алуминий. Той е по-тънък  и по-лек  от своите предшественици и  е с дебелина 7.6 mm , като тежи 112 грама.

    IPhone 5 използва Retina дисплей с диагонал от четири инча. Плътността на пикселите е 326 единици на инч, а резолюцията на дисплея е 1136 на 640 пиксела. Екранът показва пет вертикални редове от икони.

    Много приложения – включително поща, календар и GarageBand iWork пакет – се изобразяват под новия дисплей. В други програми по краищата на  екрана ще се показват черни „полета“.

    Новият смартфон, за разлика от iPhone 4S, поддържа мрежата  LTE.
    В iPhone 5 работи на процесорите A6. Шилер отбеляза, че в сравнение с предишния модел, производителността на процесора и графичната  система на смартфона са се  удвоили.

    В режим на готовност той е в състояние да работи 225 часа с едно зареждане, при възпроизвеждане на видео – десет часа и в режим на разговори, когато е свързан към 3G – осем часа.

    Резолюцията на основната камера на iPhone 5 е осем мегапиксела  при диафрагма 2.4. Потребителят може да  прави със смартфона панорами. Камерата на предния панел позволява запис на видео с 1080p.

    Фактът, че смартфона ще бъде наречен iPhone 5, бе съобщен  няколко часа преди представянето.  Някои предполагаха, че компанията ще нарече устройството „The New iPhone“   подобно на третото поколение на IPAD таблета.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *