Toп 10 принципа от милионерите

    Много често хората мислят нaд това, какво отличава тяхното мислене от     мисленето и разсъжденията на милионерите, защото не  просто късмета и упоритата работа са им донесли тяхното състояние.

    Многобройни интервюта, лекции и други публични изпълнения на богатите редовно показват, че най-често те се различават с нестандартно мислене, нестандартни аргументи, а някои и  със собствена  философия. Дали да   ги имитира , всеки решава за себе си, но едно нещо определено е сигурно – от по-успешни и богати хора винаги има какво да научите.

    10 примера за това как мислят милионерите:

    1. Обикновените хора смятат, че в парите се крие коренът на световното зло. Богатите хора вярват, че в бедността и мизерията се крие коренът на същото зло. Най-често хората твърдят, че тайната на успеха на богатите се крие в  късмет или липса на почтеност. В тази връзка, по-голямата част от обществото явно или скрито осъжда самите опити да се трупа състояние. В същото време богатите знаят, че макар парите и да не са направили никого щастлив, те явно  правят живота по-лесен и носят повече радост в него.

    2. Повечето хора мислят, че егоизмът е недостатък. Богатите хора мислят, че егоизмът е добродетел. Същността на забогатяването е стремежа да направят живота си по-щастлив. В този случай те не полагат  абсолютно никакво усилие  да направят света по-добър. Бедните хора виждат в това само егоизъм и осъждат всяко такова начинание. Факт е, че ако не се грижим за себе си,  след това не разполагаме със средства, за да помогнем на някого. Човек не може да жертва нещо, ако няма нищо.

    3. Много мислят на принципа на лотарията. Богатите хора мислят на ринципа  на действията. По-голямата част от обществото  по-голямата част от живота си прекарва  в надеждата да изтегли печелившия билет,  и че един ден   ще спечели  от лотарията  и всичките им проблеми ще изчезнат  светкавично. В същото време, богатите не прекарват времето да мечтаят, а  се стремят към своите цели и действат. Ако отидем още по-далеч, докато бедните  участват в лотарии, то се оказва, че богатите организират тези лотарии…

    4. Мнозина вярват, че пътят към богатството е чрез образованието. Богатите хора знаят, че  пътят минава през специфични умения. Ако се вгледате в   милионерите и милиардерите, става ясно, че не всички от тях са завършили престижни университети и академии. Но е ясно, че по време на живота си богатите са стигнали до конкретни полезни и необходими умения, по-специално   уменията да купуват по-евтино и да  продават скъпо. Въпреки това, сред масите са все още   се смята, че за успеха е  необходима  научна степен, години на лекции и семинари – процес на придобиване на знания. Но малцина осъзнават, че това, което е важно, в действителност  е само резултатът.

    5. Обществото гледа парите през призмата на емоцията. Богатите оценяват парите логично. Сред населението остава стабилно смесването на емоционалния компонент. През голяма част от живота си хората са склонни да трупат пари  от страх да не останат без тях. Още в младежките   години на хората се внушава страха да останат без пари в напреднала възраст, така че през следващите години, дори образовани и интелигентни хора се опитват всячески да си осигурят прилично пенсиониране от страх да не останат без нищо. В същото време успешните хора гледат на всичко това логично, без емоционален компонент, и знаят, че парите – това е конкретен инструмент, който дава възможности.

    6. В обществото много хора   вършат работа, която не  им харесва. Богатите вършат всичко. Обикновеният човек  през голяма част от живота си  върши работа, която носи пари, но не носи радост. Въпреки това, отдавна се знае, че най-подходящата стратегия е следната: прави това, което обичаш и  намери начин да ти се плаща за него.

    7. Повечето хората си поставят прости задачи. Успешните хора са винаги жадни за повече. Определено има логика да не се опитваш да надскочиш ръста си,   защото колкото по-ниска е летвата, толкова по-лесно е да постигнеш нещо и да не се разочароваш. Само че такова мислене не носи богатство. И колкото е по-високо нивото, към което се стремиш, колкото е по-сложна задачата, толкова по-голям е залогът и толкова по-голям успех се получава на изхода.

    8. Хората си мислят, че за да забогатеят, трябва да направят нещо. Богатите хора са убедени, че за това трябва да си някой. Вземете, например, Доналд Тръмп, който  първо  стана милионер,  след това изпадна в дълг от $ 9 млрд., и в крайна сметка е един от най-богатите в света. Вие не може да работи през цялото време, чакайки  личното ви богатство да расте линейно с времето. Нуждаете се през цялото време да натрупване на знания и опит от триумфи и провали. Само в този случай, машината  на човешкия ум ще даде желания резултат.

    9. Обществото счита, че за да се правят пари, има  нужда от пари. Богатите хора просто използват парите на другите хора. Затова често ключът към успеха се крие във факта, че в началото   се използват парите на другите.

    10. Хората си мислят, че   пазарът се ръководи от логика и стратегия . Богатите хора знаят, че движението се дължи на емоции и алчност. Инвестирането и търговията често водят до реални  доходи не тогава,  когато работи по тях експерт по математически формули. На фондовия пазар основно движение са първични емоции: да се продаде актива на върха  на стойността му, или възможно най-скоро да се отървете от акциите, докато те не паднат по-ниско. В резултат движението предизвиква страх   и алчност, и това е вярно не само за фондовия пазар.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *