Започва политическото наддаване, развържете кесиите

    Явно след безметежното политическо лято т.н. опозиционни партии вече са набелязали тактически варианти как да се телепортират и в новия парламент, който ще бъде избран догодина. Първо се появи любопитния клип Илюзионистът, в който се правят скрити внушения за добрия и мистичен Т. Живков и още по-добрия му наследник Бойко Борисов. Ако не се лъжа, това е внушение, идващо от новата формация на Кунева, но може и да греша. Може и самият Борисов да си го е поръчал.

    После Костов заяви, че вдига ръце от това правителство. Като че ли досега го е милвал, но това е друга топка.

    Днес обаче прозвуча тревожен сигнал от ДПС. Той бе излъчен от Местан, който обикновено говори доста смислено. Явно в ДПС са пообиколили електората и са видели трагедията на обикновените хора. Което донякъде ги интересува. Но е факт, че Местан каза следното:

    „Единственото добро нещо, което оттук нататък може да направи 41-то Народно събрание за страната, е незабавно да се разпусне и да се организират предсрочни избори през късната есен.

    Този призив отправи от парламентарната трибуна зам.-председателят на ДПС Лютви Местан в декларация на партията за началото на новия парламентарен сезон.

    Според него няма друг изход от управлението на ГЕРБ, което тика към социална нищета. По думите му, каквито и приоритети да заяви мнозинството те не могат да бъдат осъществени, защото политическият ресурс на 41-тото НС е изчерпан.

    Втори мандат не ви се отрежда. Опасно е да довършите и този. Единственото народоугодно дело, което парламентът може да направи, е да се разпусне, коментира Местан.

    Правителствената политика продължава да се лута без посоки. Мандатът на ГЕРБ започна със симеондянковите закани за влизане в Еврозоната. Икономиката е болна, болно е обществото, болна е самата демокрация, нарушени са човешките права. Правителството не може да предложи нито една мярка за решение, продължава с обвиненията към предишните управляващи“, каза още Местан.“

    След всичко казано дотук става ясно, че ДПС няма интерес от слаба партия ГЕРБ, защото след зимата подкрепящите сегашния кабинет ще са доста по-малко – и физически и политически…..

    Явно започва политическото преброяване и наддаване, в което сметките плащат само бедните.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *