Катрин Деньов се застъпи за богатите французи

    Известната френска актриса Катрин Деньов не е съгласна с президента Франсоа Оланд, който предлага да се въведе специален данък за богатите французи от 75% върху доходите им над един милион евро. „Мисля, че това е прекалено“, – каза тя в интервю за „Le Monde“.

    Според Деньов, инициативата на дошлия на власт преди три месеца социалистически  президент,е  продиктуванаи от политически мотиви. „Той, разбира се,  се стреми да се противопостави  на Саркози,“ – каза актрисата.

    Френските социалисти до голяма степен   допринесли за това, че   за предшественика на  Оланд  ръководител на държавата  Никола Саркози, в продължение на пет години да се формира образа на „президентана богатите“. Що се отнася до Оланд, още преди пристигането си в  Елисейския дворец  той  каза: „Да, аз не обичам богатите и го признавам .“ Тази фраза, изречена по време на телевизионен дебат през 2006 г., получи ново значение след избирането му на  президентския пост на Франция в май.

    „Подобн  крайности не водят до никъде “ – казва Деньов. Според нея, богатството не е критерий за разделяне на хората на „добри“ и „лоши“.

    При това актрисата  даде  ясно да се разбере, че новият данък не я притеснява и че тя няма да напусне Франция  – след идването  на власт  на социалистите френските издания излизаха с гръмки  заглавия, че богатите  опаковат багажа си и се преместват в чужбина  за да  избегнат прекалено високите данъци. „Това няма да се случи.  Твърде много обичам Франция.“, – увери Катрин Деньов.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *