Защо на жената в службата и трябва наставник-мъж?

    На жените в  службата  винаги им помагат  колеги или началници-мъже, а  всички мъже трябва да се справят сами. Защо се случва това? – Размишлява Корина Де Чезаре от  вестник „Кориере дела сера“.

    „Винаги има мениджър, помощник, съветник, който на работата  ви кара да се чувствате уверени и да не вършите глупости.  Но защо за да се движи нагоре по стълбичката на йерархията на една жена винаги и трябва ментор мъж?“ – пита  авторът.

    „Журналистката и писателка Кери Хънън пише:“ През всичките тези години съм имала жена шеф. Но никога нито една  от тях, не ми помогна да се издигна или да подобря професионалните си умения. Ханън добавя:“ Повечето от връстниците, с които съм обсъждала този въпрос, са имали наставници, които са им помагали в тяхната работа. Всички са мъже, „- пише авторът.

    На работното място  помощта за   жените никога не идва от други жени.  Напълно различна е ситуацията  за мъжете. Само малко от тях имат наставник, и практически никога това не е жена.  Може би жените са неспособни на това?  Аз не мисля, – пише авторът.

    Напротив, според доклада Catalyst (Paying It Forward Pays Back for Business Leaders), жените   много по-успешно от мъжете са в състояние да помагат на другите за напредък в кариерата им. Но какво се случва, когато „другият“ е жена? Може би трябва да има държавни програми за да се намери  наставник- жена, и защо мъжете   се справят сами? -реторично пита авторът.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *