Хаос в Индия: вчера 300 милиона без ток, днес вече са 600 милиона

    Северна Индия, където без ток в понеделник останаха 300 милиона, днес, 31 юли, отново е без електричество, според CNN-IBN. Освен това електричеството е изключено и в източната част на страната. Според канала тотален колапс е засегна столицата и 13 от 28-те щата.

    По-специално без ток са Пенджаб, Харияна, Химачал Прадеш, Утар Прадеш, Раджастан, Джаму и Кашмир, Западен Бенгал, Бихар, Ориса и Джаркханд, Утаракханд, Асам и Сиким. Според Agence France-Presse, от светлина са били лишени близо 600 милиона души.

    В резултат на това в Ню Делхи спря метрото, светофарите са изключени. В северната част на Индия са спрели близо 150 жп влакове, пише Times of India. В същото време CNN-IBN съобщава, че железопътният   трафик е спрян и на изток, a общият брой на „замръзналите“ влакове е около 500.

    Мащабното прекъсване на захранването се случва само ден, след като без светлина останаха седем северни щати,  чието население е около 370 милиона души. По предварителни данни, причина за инцидента в понеделник е превишаването на допустимото потребление в тези щати, което е увеличило натоварването на разпределителната мрежа. В същото време  какво е причинило днешния срив, все още е неизвестно.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *