Войната в Сирия се ръководи от турски секретен център

    Турция, с помощта на Саудитска Арабия и Катар, е организирала тайна база, чрез която минава  по-голямата част от военната помощ за бунтовниците, съобщава Ройтерс, пише mignews.

    Агенцията, позовавайки се на „източници в Персийския залив“, описва базата, както “  център“, чиято основна цел е   свалянето на режима на Башар Асад.

    Източникът на Ройтерс казва: „Турците са тези, които упражняват военен контрол. Турция е основен инициатор и координатор. Представете си триъгълник на  върха с Турция и Саудитска Арабия и Катар в долната част.“

    Центърът се намира в турския град Адана, на около 100 км от сирийската граница. Там се намира и американската военновъздушна база Инджирлик. Американците в миналото са я използвали за разузнавателни операции срещу Сирия и сега нейното значение рязко е нараснало, включително и като център за снабдяването на бунтовниците.

    Идеята за превръщането на Адана в ръководен център в на заместник-министъра на външните работи на Саудитска Арабия принц Абдул Азис бин Абдула, който, според източника, просто е „реквизирал града“.

    Освен това в съобщението се казва: Трите правителства предоставят на бунтовниците  оръжия – Саудитска Арабия, Катар и Турция.  Турция официално отрича всичко. Оръжието е руско производство – тъй като бунтовниците са в състояние да го използват, и поради това, че Америка не  иска да изяви своята роля. Турците са искали от американците безпилотни самолети за разузнаване, но те не са откликнали. След това те са наели изпълнители. “

    Според опозицията,  в Турция вече има 20 дезертирали сирийски генерали, които също  участват в разработването на оперативни планове на въстаниците. Според израелски източници, дезертьорите от армията Асад са повече от 20 000.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *