В нюйоркски магазин започнаха да продават чешмяна вода

    Предприемачите Адам Раф (Adam Ruhf) и Александер Венет (Alexander Venet) откриха магазин в Ню Йорк Сити -Molecule- за продажба на филтрирана вода от чешмата. Това пише The Wall Street Journal.

    Според бизнесмените в магазина е инсталиран филтър на стойност  25 хиляди долара, който пречиства водата с помощта на ултравиолетова светлина и озон. Собствениците на Молекула твърдят, че седемстепенният  процес на пречистване – обратна осмоза – на молекулно ниво премахва всички токсини от водата.

    Цената на една бутилка от 0,5 литра вода е  $ 2,5.

    За допълнителен  долар,  във водата може да се добавят различни  витамини и минерални добавки, които са разделени на групи: „Енергетика“, „имунитет“,  „за кожата, косата и ноктите „

    Раф и Венет са на мнение, че чешмяната вода в Ню Йорк е „ужасна“  и затова решили да отворят магазина. В същото време, както пише WSJ, чешмяната вода е гордостта на много от местните жители. Както се посочва в публикацията на Министерството на опазването на околната среда, Ню Йоркската чешмяна вода е една от най-чистите в света и това е потвърдено от ежегодните 500 000 теста.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *