Атентатор-самоубиец взривил автобуса с израелски туристи в Бургас?

    Атентатор-самоубиец вероятно е причинил експлозията на автобуса с израелски туристи на летище Бургас, предаде Ройтерс. Това е заявила по телефона за израелското военно радио израелка, която била в автобуса.

    „Мислим, че беше самоубийствен атентат”, казала очевидката Авива Малка в отговор на въпрос на радиото. „Седнахме и след секунди чухме мощна експлозия и побягнахме. Успяхме да излезем през една дупка. Видяхме тела и много ранени”, разказва тя.

    Според друга версия в автобуса се е взривила предварително заложена бомба, пише сайтът Нюзру.Израел. АФП съобщи, че говорители на премиера на Израел и на министерството на външните работи в Ерусалим са потвърдили, че израелски туристи са били мишена на атентат и че има убити и ранени.

    „Минахме през паспортния контрол и посрещачите от фирмата ни чакаха да ни отведат до рейсовете и хотелите“. Това разказва израелска пътничка на име Шоши, която е била във взривения автобус, тя е успяла да се свърже с израелското радио „Войс ъф Израел“.

    „Сложихме си чантите в багажника на рейса, но след няколко минути имаше взрив и всичко бе погълнато от пламъци. Върнахме се в терминала и сега се опитваме да разберем кой е оцелял“, разказва още израелката.

    „Хората, които оцеляха, излязоха през прозорците и се опитваха да прескачат телата, рейсът беше разрушен и от двете страни“, разказва още Шоши.

    http://dariknews.bg

     

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *