Лекуват затлъстяване и диабет с канабис

    Учени и лекари не спират да търсят нови начини и методи за отслабване и лечение на заболявания, свързани със затлъстяването, като диабет и сърдечно-съдови болести.

    Наскоро учените откриха в канабиса два компонента, които предизвикват интерес. Тестовете върху животни са показали ефикасността на тези компоненти. Доказано е, че те могат да помогнат в лечението на диабет тип II, както и за намаляване нивата на холестерола в кръвта и да допринесат за разграждането на  мазнини в жизнено важни органи като черния дроб.

    В момента са в процес на клинично проучване 200 пациенти за да се произведе лекарство, което може да се използва за лечение на хора, страдащи от метаболитен синдром (който включва диабет, високо кръвно налягане и затлъстяване). Въпреки че конопът се смята за наркотично растение и е забранено отглеждането му, в южната част на Англия е даден лиценз за отглеждането на това растение в специално построени оранжерии. Мястото където това се прави е засекретено.

    Растенията се отглеждат с цел извличане на съединения, известни като канабиноиди. На тяхна основа вече се създават лекарства, които могат да бъдат използвани за лечение на множествена склероза и епилепсия

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *