Центърът на Москва е под вода от падналите дъждове (допълнено) + фото

    Проливни дъждове паднаха в петък следобед в Москва, съобщава utro.ru. Част от улиците на столицата са наводнени. Има и пострадали: деца, които седели в кафене, са поразени от мълния.

    Мощна буря, според свидетели, се е извила в центъра и на юг от Москва. На някои улици, според потребители на Twitter, няма ток. Според очевидци са наводнени участъци по Ярославската магистрала,  в Соколники,  на Садова-Спаска. „На Садова водата на някои места достига до гърдите на човек със среден на ръст, пише  Lifenews.ru, като цитира  московчанин.

    На Курската гара са наводнени жп линиите, а наоколо има  автомобили, плуващи във водата.

    В московския район Строгино мълния е ударила дърво в близост до летно кафе. В този момент там се криели от дъжда тригодишно момче и момиче на 14 години. И двете деца са с изгаряния. Момчето е в критично състояние и е  откарано с хеликоптер в болница.

    Още двама души са били убити от мълния в района на Московска област. В Сергиево-Посадския район в болница са закарани телата на двама работници от Узбекистан, ремонтирали къща в село Васково. По време на гръмотевична буря мълния е ударила желязна тръба, в резултат на което двама мъже са загинали на място.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *