В Афганистан талибаните екзекутираха публично жена защото не могат да си я поделят

    До Кабул бе извършена „традиционна“ екзекуция на местна жителка, която не успели да си поделят   двама талибани.  Афганистанските  талибани публично екзекутираха жена в околностите на Кабул, в село Кимчок,  съобщава Euronews.

    Убийството е станало пред очите на много хора, които с одобрителни възгласи са  приветствали смъртта на нещастната жена, която е разстреляна за предполагаема изневяра. Публичната екзекуция е  доказателства, че влиянието на талибаните се простира отвъд традиционните им бази в южната и източната част на страната, посочва изданието.

    Според губернатора на провинцията Абдул Басир,  преди убийството  жената е била подложена на изтезания. Губернаторът каза, че варварското наказание е в резултат на спор между двама талибани, които имали сексуална връзка с жената, а след това като не успели да си я поделят, решават да я убият.

    „Ужасно нещо , но правителството   мълчи за това какво се случва в близост до Кабул.  Ние трябва да направим нещо- не само като жени, но и като народ“, – казва депутатът и правозащитник Fawzia Kufi.

    Талибаните нямат коментар относно инцидента.

     

    Бел. прев. В Ютуб има и видео за екзекуцията, но е твърде кошмарно…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *