Пищният бюст крие в себе си смъртоносни опасности

    Американски учени са открили връзка между рака на гърдата и нейния размер. Според проучването, колкото по-големи са гърдите, толкова по-висок е рискът, пише The Daily Telegraph.

    Според д-р Никола Ериксон, заключенията се основават на проучване на 16 000 жени от Съединените щати, които са правили ДНК тест за компанията 23andMe. В същото време те са били помолени да отговорят на въпрос и за размера на гърдите, като тези данни били анализирани.

    Както отбелязва Ериксон, учените са открили седем гени, които по някакъв начин влияят върху размера на гърдите. Три от тях са свързани и с рака на гърдата, както показали предишни проучвания.

    „Това не е голяма изненада, ако си припомним, че ракът – това е неконтролиран растеж, обаче, връзката между размера на гърдите и рака на гърдата е по-сложна.“ – допълва той.

    Според него, въз основа на данните   е все още не е възможно да се изгради пълна картина, но връзката между рака на гърдата и размерът и  определено я има. Резултатите трябва да помогнат в борбата срещу тази опасна болест.

    „Когато ние за пръв път включихме въпроса за размера на гърдите в нашия въпросник, това предизвика у някои  неразбиране-  те сметнаха това за твърде личен въпрос или  че няма връзка със сериозната наука, но нашето изследване показва, че важните открития могат да бъдат направени на най-неочаквано място“- заключава д-р Eриксон. Пълните резултати са публикувани в списание BMC Medical Genetics.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *