Гей-знамето се издигна за пръв път и над британския Министерски съвет

    Над секретариата на министерския съвет на Великобритания на 6 юли се издигна знамето на дъгата – символ на хомосексуалната общност, съобщи Agence France-Presse. Така вицепремиерът  Ник Клег реши да подкрепи сексуалните малцинства.

    Това е първият случай във Великобритания, когато знамето на дъгата се издига над министерството. Този жест съвпада по време с гей парада, който ще се проведе в Лондон в събота, 7 юли.

    Канцеларията на министерския съвет, както и много други ведомства, се намират на улица Уайтхол в централен Лондон. „Вдигането на символичния флаг в сърцето на Уайтхол е един малък, но важен знак, че правителството и страната са за равни права,“ – казва Клег.

    Над Уайтхол, пише The Daily Telegraph, може да се издигат само флагове на държави, Европейския съюз, Организацията на обединените нации, Британската общност и графствата. За да се издигне знамето на дъгата, Канцеларията на Кабинета е била принудена да поиска разрешение от местните власти. Властите позволили да се направи това с условието, че знамето на Великобритания да е на отделен пилона, и да се намира на по-почетно положение, отколкото символът на гей общността.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *