Правителството на Уругвай реши да отглежда марихуана

    Правителството на Уругвай възнамерява да   отглежда марихуана, съобщи Ройтерс.  Според властите, за година за нуждите на тримилионното население на страната ще са необходими около 27 тона марихуана. За плантациите се предвижда да бъдат заделени около 100 хектара земя. Не е известно дали държавните служители ще се ангажират в процеса на отглеждане или с  производство ще се заемат частни компании.

    Легализирайки продажбата на марихуана ,  правителството на Уругвай се надява да  намали престъпленията. Според ръководството на страната,  черният  пазар за населението на страната е по-опасен  отколкото леките  наркотици.

    Ако новият законопроект мине в Конгреса, засаждането на марихуана в   ще започне през септември 2012. Шест месеца по-късно правителството се надява да получи първата реколта.

    Марихуаната ще бъде продавана чрез частни фирми под строг държавен надзор. От   националната мрежа за специализирана търговия правителството реши да се откаже. Да си купят марихуана  ще могат само регистрирани  пушачи, като на месец ще им се отпускат  не повече от 30 грама. На чужденците няма да се продава марихуана.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *