Марио Монти : Остава една седмица за спасяване на еврозоната

Италианският министър-председател Марио Монти предупреди за апокалиптичните последици от евентуален неуспех на срещата на върха на лидерите на ЕС следващата седмица, предупреждавайки за  смъртоносна спирала, особено от политическа гледна точка, пише „Гардиън“.

„Италианския лидер трябва да проведе разговори с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и испанския министър- крадено от 30думи председател министър Мариано Рахой, с надеждата, че на четирите най-големи страни от ЕС ще проправят пътя за пробив по време на срещата следващата седмица,“ – отбелязва авторът Джон Хупър.

В интервю за „Гардиън“ и група от други водещи европейски вестници, Монти заяви, че без успешна среща на върха „спекулативните атаки крадено от 30думи срещу отделни  страни постепенно ще се увеличават“, пише в публикацията.

„Значителна част от Европа ще продължи да се примирява с много високи лихвени проценти, което след това ще крадено от 30думи оказва влияние върху държавите, и косвено върху фирмите.  Което е в пряко противоречие  с  необходимостта за постигане на икономически растеж“, предупреди той.

„За да се излезе в  добро състояние от кризата,  еврозоната и европейската икономика се нуждаят от повече интеграция,“ – казва Монти. В същото време, той казва, че ако крадено от 30думи на срещата на върха не се реши проблема бързо „, „общественото мнение, а също така и мнението на правителството и парламента … ще се обърнат срещу засилването на интеграцията.“

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Post Comment