Дадоха Фандъкова на прокурор за бездействие срещу гето

    Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки изпрати сигнал до Софийската градска прокуратура за бездействието на администрацията на Столична община по отношение на незаконно циганско гето.

    Гетото е на улица „Зайчар“ в столичния район „Възраждане”. Въпреки констатираното незаконно строителство и въпреки становището на специална общинска комисия за премахване, кметицата Фандъкова не е предприела мерки.

    Джамбазки определя това като търпимост към циганския произвол, която е дискриминация към останалите български граждани.

    Още преди два месеца съветникът от ВМРО отправи питане към кмета на Столичната община за закононарушението.

    В отговора си кметът Фандъкова посочва неконкретно, че „районна администрация реагира своевременно и не допуска разрастването на гетото и появата на нови постройки”.

    Живеещи в близост граждани са подали сигнали, че незаконното циганско строителство продължава, дори и в частни имоти. Ангел Джамбазки лично се убеди, че случващото се на ул. „Зайчар“ е в явно противоречие с твърдението на Фандъкова за предприетите действия за „недопускане на разрастването на гетото“.

    Джамбазки посочва, че граждани нееднократно са подавали оплаквания от обитателите на циганското гето, които са изключително агресивни и заплашват българите, живеещи наоколо със саморазправа.

    Това гето е една хигиенна бомба със закъснител, тъй като обитателите му нямат тоалетни, а използват софийските улици за нуждите си. Недопустимо е това да се случва по улиците на една европейска столица, категоричен е Джамбазки.

    Общинската администрация за пореден път доказва своята престъпна безотговорност към живота и здравето на българските граждани. Бездействието им е възмутително и наказуемо. Затова съдът трябва да принуди Столична община да спазва законите, да защитава софиянци и да премахне незабавно циганските постройки, коментира Джамбазки.

    22 юни 2012

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *