Св. Синод: Хомосексуализмът – зла и неукротима похот

    Светият Синод на Българската православна църква се обяви категорично срещу организирането на гей-парад на 30 юни в София.

    В изявление на Светия Синод се казва, че това е безнравствена проява.

    „Защото изповядваме изконното и неотменимо убеждение на Православната църква, което счита хомосексуализма за противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото. Ние пазим Христовата апостолска вяра, която е същата вчера, днес и вовеки, тъй като Бог е неизменен.“

    А Сам Бог говори чрез Апостола: „жените им замениха естественото употребление с противоестествено; също и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разпалиха се с похоти един към други, и вършеха срамотии мъже на мъже, та получаваха в себе си отплата, каквато подобаваше на тяхната заблуда“, се посочва в изявлението на църквата.

    Умоляваме родители, учители и възпитатели да не допускат своите чеда и възпитаници да участват и да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни в България и създава условия за възникване на съблазън, напрежение и конфликти„, се казва в изявлението на Светия Синод.

    „Такава е тази зла и неукротима похот: само да победи разсъдъка, не оставя в него никакво чувство на благопристойност, а всичко покрива с нощна тъмнина“ (св. Йоан Златоуст), завършва изявлението.

    http://news.ibox.bg/news/id_195159605

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *