Две костенурки в австрийски зоопарк се „разведоха“ след 115 години „брак“

    В парка за влечуги Hap в Австрия две костенурки, изживели в „брак“ около 115 години, решили да се  „разведат“, съобщава Discovery News. Както разказват  представители на зоологическата градина, те наскоро  забелязали, че костенурките Полди и Биби си обръщат все по- малко внимание един на друг и не желаят да общуват.

    Според директорката на зоопарка Хелга Хап, женската Биби първа показала, че вече не иска да остане с дългогодишния си спътник. Тя атакувала Полди, избягвала неговото внимание и дори го ухапала.

    Служителите в парка по всякакъв начин се опитвали да помогнат за възстановяване на старите отношения между костенурките: носили им романтична храна, устройвали им съвместни разходки, но всичко се оказали безсмислено. В крайна сметка, за да се избегнат възможни прояви на агресия между костенурките, те решили да ги разделят.

    Хап отбелязва, че Биби изглеждала доста доволна от новия си живот. Въпреки това, в зоологическата градина се надяват, че в бъдеще Биби и Полди пак ще  се съберат.

    Биби и Полди живеят заедно през целия си живот – те са израснали в непосредствена близост един до друг, и след това станали „семейство“. Костенурките могат да живеят до 150 години.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *