Google ще предупреждава потребителите си ако са застрашени от атаки на властите

    Google Inc. ще предупреждава потребителите за възможни атаки от хакери, свързани с властите. Това се съобщава в блога на корпорацията, фокусиран върху сигурността в интернет.

    Ако Google смята, че властите се опитват да влизат в профила, собственикът ще види съответното известие и предложение да отвори страница с полезни съвети за това как може  да се предпази.

    Предупредителното съобщение, подчертава компанията не означава непременно, че вашият акаунт е бил хакнат. То  ще бъде показано в случай, че потребителят се е превърнал в мишена за нападение, например, чрез използване на фишинг или злонамерен софтуер.

    На получилия такова уведомление потребител, Google препоръчва възможно най-бързо да създаде уникална и сложна парола за акаунта си и да включи двуфакторна автентификация (в този случай е необходим достъп до телефона). Друг начин за защита срещу атаки е да инсталира  актуализации на браузъра, операционната система и редактори на документи, отбелязани в блога на корпорацията.

    Google не разкрива механизма, чрез които ще прецени, че зад атаката   на потребителя стоят властите или свързани с властите хакери.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *