Учени: мъжете са главните преносители на бактерии

    Учените  официално потвърдиха това, което жените отдавна подозират. Оказва се, че по мъжете  просто гъмжи от  бактерии. Наскоро Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина проведе свое собствено изследване по този въпрос, пише  «WordScience.org».

    Установено било, че по ръцете на мъжете живеят  средно много по-голям брой микроорганизми, отколкото върху ръцете на жените. Да се обясни този феномен е просто: Мъжете се отнасят към хигиенните  процедури доста по- небрежно отколкото жените, освен това се потят по-интензивно, което също допринася за размножаването  на бактериите.

    Но това не е всичко. Това явление има доста предвидимо, но въпреки това, интересно следствие. Екип от изследователи от Университета на Калифорния стига по-далеч и решава да  проследи връзката между пола на служителите и санитарното състояние на  офисите.

    Изследователите   анализирали голям брой проби, взети от бюра, столове, клавиатури и телефони в около сто офиса в три различни града. Резултатът бил  предвидим: офисите на фирми с преобладаваща мъжка група действително  били заселени с много повече и много по-разнообразни  микроорганизми. Особено мръсни се оказали телефоните и столовете.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *