Сорос даде на ЕС три месеца да спаси еврото

    Европа има три месеца, за да спаси еврото, заяви американският милиардер филантроп Джордж Сорос в реч, произнесена вчера и публикувана днес на неговия интернет сайт, предаде Франс прес и БТА, пише Дневник.

    „Мнението ми е, че властите разполагат с прозорец от три месеца, през които все още могат да поправят грешките си и да обърнат сегашните тенденции. Под власти имам предвид най-вече германското правителство и Бундесбанк, тъй като при криза кредиторите имат сила и нищо не може да бъде направено без подкрепата на Германия“, каза милиардерът Сорос и някогашен специалист по финансови атаки срещу валутите.

    „Надявам се гърците да се стреснат достатъчно от перспективата да бъдат изключени от Европейския съюз, за да дадат макар и слабо мнозинство на коалицията, готова да прилага сегашното споразумение с ЕС, МВФ и банковите кредитори“, допълва той.

    До три месеца „германската икономика също ще отслабне и за канцлера Меркел ще бъде още по-трудно да убеди германската общественост да приеме допълнителни отговорности към Европа. Това отваря този прозорец от три месеца“, заключава той.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *